torstai 12. tammikuuta 2012

Äänestämään!

Nuoks. Nyt on takana sen verran aamuvuoroja että tammikuu on taas alkanut tuntua loputtoman pitkältä ja pimeältä... Samoin työpäivät. Varausohjelma on kaatuillut, maksupäätteet lakanneet kommunikoimasta koneiden kanssa, ja puhelimet elävät omaa elämäänsä rekisteröiden systeemiin olemattomia soittoja. :D Kaikkia hintoja ei ole päivitetty tälle vuodelle ja pomo/varausvastaava on vielä melkein pari viikkoa poissa. Jippii.

Ja paras on epäilemättä edessä vasta huomenna, kun on perjantai 13. päivä.

Huomenna pääsee Kirkkoniemessä äänestämään Suomen presidenttiä. Minä en tiennyt etukäteen juuri mitään ehdokkaasta, jota aion äänestää, hän oli vain nimi jonka oli aina joskus nähnyt jossakin... Kun pari eri vaalikonetta valitsi hänet minulle ykköspaikalle, niin aloin lukea vähän enemmän hänestä ja kuunnella haastatteluja netissä. Ja nythän on Suomen verkkolehdet tietenkin olleet muutenkin täynnä vaaliasiaa.

Minun äänenantoni ei ole mikään vaalisalaisuus kun olen sen kuitenkin jo mm. joillakin avoimilla Facebook-sivuilla tuonut julki, eli äänestän numeroa 2, Pekka Haavistoa. Hän on minusta "sopivan vihreä", ja luulen että hänen kansainvälisestä kokemuksestaan turvallisuus- ja ympäristöasioissa voisi olla presidentin virassa suurta hyötyä. Hän ei varmaan ihan herkästi lyö nyrkkiä pöytään, mutta eiköhän presidentin ole parempi ollakin rauhallinen sovittelija. Ei ne suuret sanat vaan pienet teot, sellainen asenne minusta välittyy hänen sanoistaan.

Eli Go, Pekka, go! Linnaan! Ja kaikille oikein hyviä vaaleja! ;) Toivottavasti äänestyspaikalla tarjotaan kakkua...

http://discourseincsharpminor.files.wordpress.com/2010/10/vote3.jpg

6 kommenttia:

 1. Sinun innoittamana tein minäkin yhden, ylen vaalikoneen. Sain saman tuloksen ja vieläpä hyvin selvällä marginaalilla. Johtajuus kategoriassa vaalien ennakkosuosikki (joka kokonaistuloksissa oli eniten eri mieltä minun  kanssa) oli minua lähimpänä, mutta muissa Haavisto. Minulla ei ole mahdollisuutta äänestää, joten mitään käytännön konflikteja, mustalle listallejoutumisia ym. kansallisen kivääriyhdistyksen kanssa ei tule. Toisaalta en ole ko. yhdistyksen jäsen enkä siitä aiemmin kuullut.
  http://www.hs.fi/politiikka/Vaalikampanjan+mustamaalaus+alkoi/a1305553243757
  Nyt pitää tehdä kaikki muut netissä löytyvät testit ja katsoa yhteenveto.
  Hyvää äänestystä, toivottavasti  siellä tarjoilllaan ne kakkukahvit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai mikset voi äänestää? Hö, minä olisin voinut sitten sunkin puolesta. ;) Eikä siellä muuten ollut kakkukahveja, mutta kävin sitten kahvilassa.

   Poista
  2. Lähin äänestyspaikka on niin kaukana(Trommssa Bodø) ja tässä ollaan koko ajan passaamassa koska mennään merelle.Minä voin kyllä nauttia useammatkin äänestyskahvit ja osallistua ensi sunnuntain vaalivalvojaisiin omin eväin ;)

   Poista
  3. Pitäis olla semmoinen rannikkoa kiertävä äänestyslaiva missä vois suorittaa kansalaisvelvollisuutensa tai -oikeutensa. :)

   Joo, sunnuntaina sitten evästä esille niin jaksaa vaalivalvoa.

   Poista
 2. Me äänestämme lauantaina.  Ja vaalikonetta pitää minunkin vielä tutkia, vaikka...  Mutta kun on mahdollisuus annettu ulkomaillekin niin sitä kannattaa mielestäni käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai, mahtavaa että on sellainen mahdollisuus, tietysti jossain päin maailmaa äänestämään pääseminen edellyttää parin tunnin lentomatkoja yms. Täällä se nyt on helppoa, ja jos ei jostain syystä olisi päässyt Kirkkoniemeen äänestämään niin olisi pitänyt etsiä lähin paikka Suomen puolelta. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :o)