lauantai 17. joulukuuta 2011

Voi-voi-ish

Kuten kaikki jo tiennevätkin, Norjasta on voi lopussa. Finn.no-sivulle on ilmestynyt satoja voinmyynti-ilmoituksia joissa kaupataan kaikenlaista voita kaikenlaisilla hinnoilla. Halvin voipaketti taitaa olla yhden kruunun, kallein maksaa miljoonan. ;) Söpöimpiä ovat ilmoitukset joissa ilmoitetaan myytäväksi yksi 12 gramman voinappi.

Itse huomasin tämän voipulan tiedotusvälineiden kautta, kauppojen tyhjenevät voihyllyt jäivät minulta huomaamatta. En ole mikään voin vastustaja vaan minulla on vain erilaisia kausia, esimerkiksi viime keväänä ja kesälläkin käytin paljon voita ja silloin myös lopetin kevytmargariinien ostamisen kokonaan. Margariini ei maistu minusta leivän päällä kovin hyvältä eikä sillä voi paistaa eikä leipoa, ja pakkaukset ehtivät aina vanhentua ennen kuin olimme syöneet niitä läheskään kokonaan.

Nyt en vain ole muistanut kaivata kumpaakaan, yksi paketti Bremyktiä jääkaapista löytyy varalle (se on 70% voita), mutta olen viime aikoina käyttänyt paistamiseen öljyä ja leivän päälle kinkkua tai maksamakkaraa. Joululeivonnaisia en ole leiponut enkä aio leipoakaan.

Voin loppumisen väitetään johtuvan ihmisten räjähdysmäisestä karppausinnosta. Minä en ole opiskellut karppausjuttuja joten en osaa sanoa siitä mielipidettäni, mutta se ilo siitä on meikäläisellekin ollut, että kun kerran kaiken maailman asiantuntijatkin ovat niin erimielisiä siitä mitä ihmisen kuuluu syödä, minä olen entistä enemmän syönyt juuri sitä mitä on tehnyt mieli. Se on ollut ihana asia varsinkin joinakin aamuina, jolloin ei ole pienimmässäkään määrin tehnyt mieli mitään "normaalia" aamiaista, kuten leipää tai jugurttia myslin kanssa, saatika sitten kaurapuuroa. Sen sijaan olen laittanut salaattia ja paistettua jauhelihaa ja hotkaissut sen onnellisena menemään, jolloin koko päivä on ollut pelastettu. :)

~ ~ ~ ~ ~  ~ ~ ~ ~ ~  ~ ~ ~ ~ ~  ~ ~ ~ ~ ~  ~ ~ ~ ~ ~ 

Voin loppuminen kaupoista tai ruokaideologioiden kanssa hötkyily ei siis ärsytä minua ollenkaan. Mutta koska valittamista on löydettävä niin kaksi asiaa minua ärsyttää:

1) -ish-kieli. Siis tässä on alunperin kyse englannin kielen suffiksista (vai mikä liekään), joka tarkoittaa suunnilleen jonkin kaltainen. Siis vaikka jostain vaatteesta sanotaan että se on greenish, eli sellainen vihertävä väriltään. Tai childish, lapsellinen, "lapsen kaltainen". No nyt joillakin on täällä Norjassa ish-tauti jossa tuota ishiä tungetaan sekä sanojen perään että hoetaan ihan irrallaan. Kysyt vaikka että tuleeko tämä ihminen kahdeksalta, niin vastaus on "Ish". Tarkoittaa että joo, suunnilleen. Kahdeksan maissa. Kyllä kun vähän aikaa keskustelee ihmisen kanssa jonka joka kolmannen sanan edessä tai perässä on ish ja joka toinen "lause" on pelkkä ish, niin väkisin alkaa tuntua että henkilö on hiukan ääliö-ish...

2) Punatäplähilseily. :-O Aloin saada viime viikolla ihottumaa ensin vain rinnan alueelle, sitä oli lopulta niin paljon että kävin näyttämässä lääkärille lähinnä varmistaakseni ettei se ole mitään tarttuvaa. No onneksi se ei tartu eikä ole myöskään mitenkään vaarallista, mutta se on levinnyt koko yläkropan alueelle kaulasta alaspäin, myös koko käsivarsiin vaikka tavallisesti kai se on vain suunnilleen t-paidan alueella, sekä alas jalkoihin, nyt jo polvien alapuolelle jonkin verran. Olen yrittänyt käyttää työasuuni kuuluvaa huivia (jonka kapinallisena olin jättänyt pois) peittääkseni kaulan punaisia täpliä, mutta onhan se huivi sellaisessa käytössä aika ahdistava ja turhan hiostava. Toivon etten kuulu niihin poikkeustapauksiin joilla netistä lukemieni tietojen mukaan saattaa tuon ihottuman parantuminen kestää jopa puoli vuotta! Ei täällä tietenkään ehdi bikinikelit tulla siihen mennessä, mutta olisin iloinen jos ei tarvitsisi ihan niin pitkään olla punatäpläinen...

Tuosta ihottuman nimestä tuli jostain syystä mieleen kilpikonna. :D No, kilpikonnan kanssa sillä ei ole mitään tekemistä, eikä kilpikonnilla ole myöskään mitään tekemistä voin eikä merenneitojen kanssa, joten tähän loppuun käy erittäin hyvin Nightwishin merenneitolaulu uudelta levyltä. Se on minusta levyn toiseksi paras kappale. :) En tosin ymmärrä, mitä sillä oikein yritetään sanoa, mutta onneksi musiikkia ei tarvitsekaan ymmärtää. Jouduin lainaamaan kuvia netistä koska en ole onnistunut näkemään merenneitoja Grense Jakobselvissä. Suurimman osan niistä pitäisi kyllä olla ihan vapaassa käytössä olevia kuvia... Olen ihmetellyt välisoiton länkkäritunnelmaa, mutta keksin sitten että siinä kohti tietenkin merenneidot karauttavat yksisarvisilla pitkin rantaa! Heppa = westernmusaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :o)