maanantai 28. marraskuuta 2011

Lunta

Liftasin miehen kyydissä aamulla kaupunkiin ja kävelin valaistua rataa ja tietä pitkin takaisin. Siellä olisi ollut hieno keli aloittaa hiihtokausi! Sukset vain puuttuivat. (Ja kamera, mutta onneksi kännykällä saa hämärässä ihan mahtavia kuvia.)


Yksi mies tuli vastaan sauvojen kanssa mutta hänkin oli unohtanut sukset kotiin. Hän osoitti olevansa koirien ystävä, ja kysyi sitten että onko Santtu labradorinnoutaja. Hmm. Onhan siinä tietenkin ilmeistä yhdennäköisyyttä, nimittäin neljä jalkaa. Itse en ole todellakaan mikään koirarotujen tuntija, enkä myöskään ymmärrä miksi monen mielestä on parempi heittää jokin ihan älytön arvaus kuin vain kysyä että minkärotuinen koira tuo on. Eri asia on ne jotka kysyvät Santusta, onko se valkoinen ruotsinhirvikoira / husky / laika / valkoinenpaimenkoira. Asennosta ja mielialasta riippuen se voi muistuttaa kaikkia noita. Mutta harvemmin labbista...

Kävimme myös moikkaamassa hepoja matkan varrella. Santtu olisi kovasti utelias ja tiedän että nuo hevoset ovat tottuneita koiriin, mutten uskalla päästää sitä lähelle sähköaidan takia. Jos koira saa siitä sähköiskun ja kuvittelee sen liittyvän hevosiin, olemme sen jälkeen pulassa joka kerta kun näemme kavioeläimen.


En ole pienimmässäkään määrin jouluihminen, mutta tähti on nyt kuitenkin laitettu ikkunaan "kun kaikki muutkin laittaa". Töissä on joulukoristeet olleet jo vaikka kuinka pitkään... Joten ihan kamalan ihanaa adventtia kaikille!12 kommenttia:

 1. Ihana sininen hetki kuvissasi!  Mulla on myos tuollainen kultainen tähti nyt ikkunassa :).

  VastaaPoista
 2. Tulisipa tänne eteläänkin jo lunta...

  VastaaPoista
 3. Kovin on talvi myöhässä. Toivottavasti jouluksi tulee lunta sinnekin! (Ja toivottavasti sitä on täälläkin vielä jouluna...)

  VastaaPoista
 4. Sininen hetki olikin oikein ihana tänä aamuna, mutta se oli oikeastaan ohi jo tuota kuvaa ottaessa. :) Se vaan on tuo känny semmoinen ihme kapistus että se jatkaa sitä sinistä hetkeä vielä sen jälkeenkin...

  VastaaPoista
 5. Voi saako noin ihanaa näköalaa olla niinkuin on tuossa viimeissessä kuvassa? ;)

  VastaaPoista
 6. Vihdoin täälläkin sataa LUNTA!! Meillä ei ole vielä minkäänlaisia joulukoristeita, tuollaisen tähden voisi kyllä kanssa hommata. Kun kaikilla muillakin on... :) 

  VastaaPoista
 7. Nyt iski kateus. Lunta tuli viikko takaperin, suli melkein heti pois. Nyt taas sääprofeetta lupailee jotain lumentapaista. Olen jo menettänyt uskoni näihin. Hyvää talvenjatkoa sinne! Taas käytiin siellä päin viime kesänäkin.

  VastaaPoista
 8. Lauri Pietikäinen6. joulukuuta 2011 klo 1.28

  Tosi epäreilua tämän lumen kanssa. Teille Kirkenesiin taisi tulla ekana. Vähitellen on satanut joka paikkaan. Jopa Belgian Aedenneille, mutta ei tänne muuta kuin vuorille :(  Muuten olis hyvä sienestää, mutta  ei tahdo kuusikossa valo riittää kun  vähäksi aikaa.
  Kummaksi on maailma mennyt.

  VastaaPoista
 9. Tuo vuono on kauneimmillaan syksyllä kun aurinko vielä laskee sen taakse. :)

  VastaaPoista
 10. Meillä on kyntteliköt ikkunoilla ja olen jopa vaihtanut verhot pariin ikkunaan, siinä se sitten onkin... mies kyllä kyselee muidenkin joulukoristeiden perään, vaikka sen ei pitänyt olla yhtään jouluihminen...

  VastaaPoista
 11. Tuleekohan ensi kesä sitten yhtä paljon myöhässä...?? :D Muistelen että näin kuviasi Norjasta! En muista enää että mistä?

  VastaaPoista
 12. ;D Kyllä tuo sienestäminen joulukuussa kuulostaa minusta aika eksoottiselta!

  Mutta tosiaan, tännekin on jouduttu tilaamaan lunta jotta lumihotellin rakentaminen on saatu käyntiin. Aika hölömöö...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :o)