perjantai 4. marraskuuta 2011

Kuurapäivä, huopikaspäivä... viimeinen lomapäivä :(

Viikon pituinen "kesälomani" alkaa olla ohi. Viikonloppu menee jo töissä.

Ei tullut käytyä missään kauempana Murmanskin matkan jälkeen. Yksi syy siihen on koira jonka sokeriarvot ovat riistäytyneet käsistä juoksujen jälkeisien kuukausien aikana, ja sitä on pitänyt vähän seurata. Onneksi sain tilattua sille Etelä-Norjasta ruokaa joka saa sen voinnin kohenemaan todella äkkiä, meillä oli jo vähän kriisi kun kesällä Suomesta hankitut varastot loppuivat ja koira ei kerta kaikkiaan kestä eläinlääkärien kiittämää ja suosittelemaa Hill'siä, kuten ei muitakaan keväästä lähtien kokeiltuja seniori- tai diabetesruokia. Vastaus rukouksiin oli Golden Eagle-muonamerkki, jota nyt ihan vasta on onneksi eräs ihana ihminen alkanut tuoda Norjaan. Siitä lisää joskus myöhemmin. :)

En silti tänäänkään yllättäen ole ehtinyt tehdä mitään kotitöitä (en oikein edes muista mitä ne sellaiset ovat), vaan aika on kulunut parissa kahvilassa lusmuten ja santtulenkillä huuruisia puunoksia ihaillen. :)Pakkasta oli Paatsjoen varrelle lenkille lähtiessä 9 astetta joten avasin huopikaskauden. Tosin sitten vähän kosteammassa paikassa tuli testattua ensinnäkin jään kestävyys ja toisekseen huopikkaiden vedenpitävyys, ja kumpaakaan ei voi juuri kehua...


Metsän tontut olivat jo lumikerroksen alla.

Kirkkoniemestä Murmanskiin kulkevaa Eurooppatie 105:tä ollaan kunnostamassa. Venäjän puolella suurin osa on jo saatu valmiiksi, vaikka vielä siellä riittää töitä. Norjassa ollaan... no, vähän vaiheessa vielä. Venäläisillä kunnostamista on vajaat 250 km. Ja norjalaisilla tällä hetkellä työn alla 3 km pätkä. Sen jälkeen olisi tietysti vielä viitisen kilometriä Hessengiin jossa E105 yhtyy E6:een. Mutta nyt tällä hetkellä voisi lyödä vetoa siitä, kumpi on ensin valmis: norjalaisten kolme kilometriä vai venäläisten n. kaksi ja puoli sataa kilometriä. Minä veikkaisin venäläisten voittavan. :D Mutta kovasti norskitkin on nyt hommineet, illalla vielä yhdentoista aikaankin kaivurit möyryävät ja kuorma-autot käyvät kääntymässä meidän naapurin pihalla kun ei muuallakaan ole tilaa. Päiväsaikaan tosin ei näytä tapahtuvan mitään.


3 kommenttia:

 1. Hej. Tak for din kommentar:-) En Finne som bor i Finmark:-) Spændende:-) Med tanke på hvor mørkt der kan blive der så behøver men virkelig en ny nightwish plade:-) Har du hørt teaseren fra singlen Storytime? Jeg synes det lyder fantastisk:-) Trives du ellers i Norge? Ikke fordi jeg tror der er så meget forskel udover det sproglige, men det er jo et stadig ikke hjemme:-) Jeg har det vel OK i Sverige men jeg savner da Danmark ind i mellem, men heldigvis er jeg hjemme hver sommer:-)

  VastaaPoista
 2. Hei Jan. :) Ja, det er fint at Imaginaerum kommer ut i den mørkeste tida... det trengs! Storytime-teaseren har jeg hørt på ganske mange ganger... ;D

  Jeg trives godt i Norge, har bodd i Nord-Norge siden 1997. Så kan ikke si at jeg har hjemlengsel her. :) Selvfølgelig er hele familien min i Finland og jeg hadde ønsket å kunne bo litt nærmere dem, men har valgt Norge som mitt hjem så sånn er det... Mørketida synes jeg blir verre og verre hvert år. :( Men så kommer mars og april og fantastiske dager med sol og snø og da glemmer man hvor tungt og mørkt det var!

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Oi miten kauniita kuvia sinulla on blogissa, Löysin tänne tänään. Ja minä myös olen kuunellut tuota Nightwishin Storytime pätkää youtubesta muutaman  kerran ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :o)