torstai 22. maaliskuuta 2012

Koiramummun kuulumiset

Pari viikkoa sitten kun olin jo valmistautumassa kotimatkaan, Pikkulikka piti viedä eläinlääkärille koska sillä oli jotain vuotoa. Juoksujen aikaan aina pelottaa kohtutulehduksen mahdollisuus.

Sillä ei ollut kohtutulehdusta mutta tulehdusarvot olivat aika korkealla. Eläinlääkärit saivat loppujen lopuksi puhuttua minut ympäri. Olin päättänyt että koiraa ei enää leikata koska se on jo 11-vuotias. Heidän vakuuttelunsa siitä ettei ikä ole sinänsä mikään este, sai minut sitten muuttamaan mieltäni. Juoksujen jälkeinen aika on nimittäin ollut koiran sokeritaudin kanssa aivan järkyttävää, insuliini ei ole toiminut moneen kuukauteen ja koira on ehtinyt mennä huonoon kuntoon. Sitäpaitsi puolikuntoisen koiran kanssa ei ole mukavaa ajaa myöhään illalla Lapin läpi, silloin voi lähimmälle päivystävälle klinikalle olla aika pitkä matka jos jotain akuuttia kuten kohtutulehdus ilmenee.

Santtu yritti pitää huolta itkevästä kaulurireppanasta. No tosin se yritti
melkein myös astua sen.  Juoksujen tuoksu kun ei hävinnyt
 leikkauspöydällä. Tai sitten se lurjus tuumasi että tokihan
leikatun uroksen sopii astua leikattu narttu koska vaan! :)


Vuorokauden ajan leikkauksen jälkeen koira vikisi surkeasti, mutta sen jälkeen toipuminen on ollut todella nopeaa. :) Nyt sokeriarvot ovat normaalitasolla ja Pikkulikka on virkumpi kuin aikoihin, paitsi yöllä jolloin se itse asiassa vaihteeksi NUKKUU ja antaa muidenkin nukkua. Kotimatka meiltä viivästyi joitakin päiviä, mutta onneksi minulla oli loman jälkeen pääduunista pari päivää vapaata, ja kakkostyöni pomo oli aivan ihanan ymmärtäväinen kun soitin asiasta. <3

Pikkulikka on tietyissä asioissa aika näppärä eikä sillä
tuommoisen rengaskaulurin riisumiseen kulunut paljonkaan aikaa. 
Piti lainata isän mustille joskus hankittua muovikauluria.

Pojat turkkia tuulettamassa.

4 kommenttia:

 1. Käytkö yleensä Suomessa eläinlääkärissä, jos on jotain ei-akuuttia, joka voi odottaa? Olen huomannut, että hinnoissa on aika iso ero.

  Noiden kaulureiden kanssa on temppuiltu meilläkin, kun kissat ovat ottaneet yhteen naapuriensa kanssa. Kyllähän sellaisesta eroon pääsee, jos hetken yrittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä esim. nyt käytin Santun Suomessa eläinlääkärissä poistattamassa hammaskiven, koska onhan ne hinnat Suomessa halvemmat. Täällä eläinlääkäri kysyi tuon steriloinnin hintaa Suomessa, ja totesi että olipas tosi halpaa! Mutta näki jäljestä että kyllä se on ammattilaisten tekemä, en ole mihinkään autotallin taakse vienyt koiraa puukolle. ;D

   Poista
 2. Kyllähän ne lekurit turhan usein vanhalle koiruudelle leikkuuta tarjoo. Rahanhan he siitä saaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmasti siinä on paljon sitäkin. Meidän tapauksessa vaihtoehdot taisivat kuitenkin totuuden nimissä olla joko leikkaus tai sitten viimeinen piikki joidenkin viikkojen kuluttua. :( Koiran sokeriarvot ovat muuten pysyneet pienellä määrällä insuliinia kurissa ja vointi hyvänä mutta juoksujen jälkeen menee 2-3 kuukautta ettei insuliini tehoa. Nyt jo sokeriarvot oli ennen leikkausta jotain 36 (en tiedä mikä se yksikkö on), kun pitäisi olla n. 5. Viikko sitten oli vielä päälle 30 kun täällä mitattiin, mutta nyt tällä viikolla 5,2. :) Eli kyllä mummu on saattanut jo nyt saada lisäaikaa leikkauksen ansiosta - olen alkanut miettiä kesääkin sillä mielin että ehkä minulla on silloinkin vielä kaksi koiraa!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :o)