maanantai 30. huhtikuuta 2012

Heipat huhtikuulle

Isäni sekä Santun Suosikkimusta kävivät täällä viikko sitten viilettämässä kevään viimeisillä hiihtokeleillä. Aurinko ei ihan koko aikaa häikäissyt ja välillä satoi kaikkea mahdollista vuorotellen, mutta hyvin kuitenkin pääsi vielä hiihtämään. - Ja ehdin vielä ostamaan alennusmyynnistä retkisuksetkin, tosin en hirveästi ihastunut niiden pitopohjiin mutta ehkä ensi talvena tulee sellainenkin päivä että huomaan niiden olevan tarpeen.


Meillekin banskua!

Sen jälkeen lumet ovatkin sulaneet oikein rysähtämällä. Lauantaina menimme yhdeksi yöksi mökkeilemään vuonon taakse. Nessebyssä yhdellä pellolla näkyi jo kurkia, ja Gandvikin lähellä oli tienvarressa jokunen sula lätäkkö ja muutama asukaskin.Hiihtolatu tunturiin oli ihan pehmeä eikä kantanut koiraa ollenkaan, mutta kelkkareittiä pitkin päästiin vielä hyvin hiihtämään.Kävimme myös ajelemassa Bergebyvannet:ille kokeilemaan leijahiihtoa. 
Tuulta oli juuri sopivasti ja järvi näytti oikein houkuttelevalta, mutta joissakin paikoissa oli aika paljon vesisohjoa joten varovainen sai olla. Parempi puolikas testasi miten hyvin laskettelusukset toimivat sellaisessa sohjossa. :) Olisi saanut olla märkäpuku päällä leijan perässä selällään liukuessa.

Lauantaina järvellä oli ollut pilkkijöitä mutta sunnuntaina olimme aivan yksin. Porojen kevätmuutto on kuitenkin täydessä käynnissä joten niitä näkyi sentään niin tunturissa kuin joka niemen notkossa ja saarelmassakin...Ja nyt huhtikuun viimeisenä päivänä sataa vettä. Ilmeisesti toukokuu on sitten toivotettava tervetulleeksi vaikka olisin halunnut ihanan kevättalven jatkuvan vielä vaikka juhannukseen asti. :D Hauskaa vappua siis kaikille ja olkaa ihmisiksi! Minä olen onneksi töissä joten tuskin tulee hirveästi sampanjaa maisteltua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :o)