sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Kylmä, kuutamoinen Lappi

Tänään oli kyllä jo melko kylymän tuntuista. Meillä kotonakin oli ollut -33, ja se ei ole niillä kulmilla ihan tavallista.

Sinne jäi kaunis Varanginvuono odottamaan joulua.Sevetin tiellä tuntui siltä, että turbodiesel ei enää tykännyt pakkasesta. Edellisellä autolla ajelin enemmän sisä-Lapissa, eikä siinä huomannut mitään jos lämpötila laski vaikka neljäänkymmeneen pakkasasteeseen. No ehkä jossain ylämäessä bensamoottorin ääni saattoi olla vähän outo, mutta sisällä autossa oli yhtä lämmintä ja mukavaa. Tässä nykyisessä kyllä kovan pakkasen huomaa. Pidin Webastoa välillä ajaessakin päällä, en tiedä onko siitä hyötyä mutta tuskin haittaakaan.


Taidan joutua kenkäostoksille. :) Toki minulla on lämpimät kengät, mutta autoilu on niillä kömpelön tuntuista. Tavallisissa talvikengissä varpaita paleli, vaikka kuinka oli villasukkaa.

Mutta, täällä Rovaniemellä on kerrassaan kesäistä, n. 20 astetta pakkasta jos sitäkään. Siitä käpälät tykkää. Paitsi tällä hetkellä ne lojuvat majapaikan sängyssä... Mihinkähän minä mahdun nukkumaan??

2 kommenttia:

 1. Me ajeltiin eilen samoilla seuduilla ja kylmää oli:)
  Hyvä kun olet siirtynyt blogspotiin:)
  ps. ja "hauska" toi sähkökatkos. Pitää varoa mitä sanoo:)
  Hyvää joululomaa.
  Täällä Kirkenesissäkin on nyt -30!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, ja hyvää joulun odotusta sekä oikeaa joulua teille, pysykää sulina! :))

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :o)