sunnuntai 14. elokuuta 2011

Luonnon nähtävyyksiä...


Kotitöistä luistaminen, perustelu nro 34 859: lähdin katsomaan millainen on Neidenissä oleva retkipolku "Stormælen folkesti", jonka nimen olen bongannut viitasta mutta en ole jaksanut koskaan pysähtyä siihen. 

Se on vajaat 5 km pitkä merkitty polku, jonka päänähtävyyksinä ovat "sotamuistot". Ensin oli kyltti että jossain lähettyvillä on venäläisiä sotamuistoja, ja vähän kauempana saksalaisia.
Santtu testasikin yhden sotamuiston, muuten hyvä mutta ilmastointi puuttuu!

 Näitä ruostuvia muistoja minä kyllä kutsuisin ihan vain romuksi tai jätteeksi, mutta kun ne ovat kerran peräisin Suurelta Mahtavalta Sota-ajalta niin eihän niitä tietenkään sovi siivota pois vaan ne pitää ylentää nähtävyyksiksi ja merkitä hyvin.


Hyvä että edes roskat merkitään täällä missä muuten on katujen ja talojen merkitseminen monesti aika puutteellista!

Oli siellä sitten kirja mihin sai laittaa nimensä ja ihailla samalla Neideniä näköalapaikalta. Lämpömittarikin löytyi ja näytti +22 astetta! Ei huonosti. :)

-----------------------------------------------------------------------------------

Sen verran kuuma tuli tällä armottomalla vaelluksella että pysähdyin vielä vuonon rantaan vilvoittelemaan. Se oli koiran mielestä päivän paras idea. Santtu ei koskaan ui, se vain kahlailee ja porskuttaa. Mukavastihan sekin viilentää. :) Ja itseäni viilentää pelkästään sen katsominen...4 kommenttia:

 1. Meidän entisen asunnon lähistöllä on museorautatie, metsään rakennettu kapea "teollisuusraide", jonka ympärille on kerätty puhkiruostunutta rautatie(?)roinaa... Täkäläinen käsitys muinaismuistoista näköjään kattaa kaikenlaista ;)

  VastaaPoista
 2. Joo, pitäisi varmaan osata arvostaa kylttyyriä.... ;)

  VastaaPoista
 3. Mitas sita kotitoita tuommoisessa kelissa tekemaan! Katsoinkin, etta teilla siella tulee mahtavat ilmat talla viikolla. Taalla on taas alkanut satamaan ja on ihan julmetun kylma.

  VastaaPoista
 4. Tuula, kyllä se siitä vielä kääntyy toisinpäin... ;) Ja sitten meikäläisellä on muut tekosyyt kotitöistä luistamiseen. Niitä riittää! (ja sen huomaa...)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :o)