torstai 17. toukokuuta 2012

Hipp hipp!

Norjassa on tänään tuplapyhä - on helatorstai ja kansallispäivä. Minä olin ensimmäistä kertaa kansallispäivänä töissä, ja oikein Ylä-Savon kansallispuku päällä. Essu vinossa ja silmät kiinni juuri niin kuin aamuvuorolaisen kuuluu. 


Kotiseutuni kansallispuku on hyvin yksinkertainen, ja varsinkin norskipukujen rinnalla se on aika valju, mutta minä tykkään siitä. Se on SININEN. Minun väri. Ja iso avain on sellainen yksityiskohta joka herättää huomiota.

Lämmin poutasää vaihtui iltapäivän mittaan vesisateeksi ja Norja hävisi yllättäen jääkiekossa Venäjälle. Hotellissa ei jostain syystä näkynyt tänään Ruotsin TV4-kanava ollenkaan, sen takia minä sainkin tietää tuosta ottelusta. Norjan televisiossa ei kyseistä matsia näytetty, ja eräs ruotsalainen vieras oli aivan järkyttynyt asiasta. Miten s...nan h...tissä voi olla mahdollista että Norja pelaa vieläpä KANSALLISPÄIVÄNÄ, eikä sitä näytetä suorana?! Onneksi Ritz-nimisessä ravintolassa TV4 pelitti ja päivä oli pelastettu. :D


- Gratulerer med dagen ja hyvää helatorstaita!

4 kommenttia:

 1. Kaunis puku! Me otimme vastaavan kuvan tyttärestä, joka piti kulkueen jälkeen mummoltaan saamaa Aino-pukua. Sekin oli kaunis ja vuonon rannalla seistessään niin Suomi-neitomainen hänkin...
  Tyttö kuuluu kouluorkesteriin ja marssiessa oli kaikilla soittajilla uniformut. Vaika vaikuttava sekin;-)

  VastaaPoista
 2. Onpas hieno kansallispuku, mutta mitäs muuta sitä voisi yläsavolaisesta puvusta olettaakaan.Sopii hienosto maisemaan, Varangin vuono taustalla menee Porovedestä ihan täysin. Iso avain lienee vilja-aittaan. Mahtiemännät olivat avainten haltijoina luotettavimpia kuin isännät:)
  Tosiaan harmi kun Venäjä pääsi Norjan yllättämään ja toinenkin naapurimme karsiutui semifinaaleista. Sitä ruotsalaista olisi tappion hetkellä voinut lohduttaa tarjolla oleva tuore pulla(vihje lainattu fb:stä, missä Ruotsin putoaminen antoi monelle maanmiehelle ylimääräisiä riemunhetkiä)
  Onnittelut hyvin menneestä kansallispäivästä.

  VastaaPoista
 3. Puku on kaunis eikä maisemakaan hullumpi mutta puvun kantaja voisi olla hiukan enemmän hereillä! Jos ens kerralla sitten. ;D Joo, ei tuo vuono paljon Porovedelle häviä.

  Se on sitten kaivettava Suomen lippu esiin kun ei muitakaan Pohjoismaita jäällä näy. ;D

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :o)