torstai 26. tammikuuta 2012

BIRK Husky

Yksi nykyisen työpaikkani "luontaiseduista" on päästä tutustumaan seudun turistiaktiviteetteihin, tietenkin jotta osaisimme paremmin kertoa niistä ja hankkia matkailuyrityksille maksavia asiakkaita.

Tänä iltana kävimme Pasvikissa paikassa nimeltään BIRK Husky. Olen käynyt siellä kerran aiemmin syömässä, ihanassa "viikinkitalossa" Paatsjoen äärellä. Tällä kertaa ohjelmassa oli huskyajelua. Minä ja työkaverini vuorottelimme ajamista yhdessä reessä, ja muu seurue oli lähinnä skotlantilaisturisteja. 

Ihana meteli täytti koira-aitauksen jossa on n. 50 koiraa, toinen toistaan valloittavampia.

Saa rapsuttaa!

Mitä ne siellä kuppaa? Mennään jo! Nämä olivat meidän valjakon takimmaiset.

Välillä nostettiin kaatunutta rekeä ojasta sun muuta pientä.

Illan toinen pääasia eli hirvenlihasta tehdyt pihvit tarjoiltiin retken jälkeen laavussa.

Pasvik on ainakin revontulista unelmoiville turisteille mahtava paikka lähteä vaikka huskyajelulle, siellä metsän keskellä ollaan suhteellisen kaukana kirkkaista valonlähteistä. Tänä iltana ei valitettavasti näkynyt revontulia kuin ihan vähän alkutaipaleella, sen jälkeen meni pilveen ja satoi hiukan luntakin. - Toisaalta eilen oli kyllä niin mielettömät revontulet että hyvä ettei tarvinnut aurinkolaseja ulos mennessä. :D Ei voi joka päivä odottaa samaa...

Taivaanvalkeat tai ei, mikäs sen kauniimpaa kuin jono koiria reet perässään lumisessa metsässä. Rauhan ja idyllin rikkoi kuulemma vain kahden tytön kikatus ja kiljahdukset... ketä lienevätkään. :-/ Aika törkeää pitää meteliä kun karhutkin on talviunilla.

6 kommenttia:

 1. Itsekukin sitä kiljahtelis jos pääsis ihan oikeita vetokoiria näkemään ja niiden kyydissä valjakkoajelusta öisessä erämaassa nauttimaan. Ymmärrettävää uutuudenviehätystä, varsinkin koiriin tottumattomilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne takimmaiset koirat käänsivät monesti päätään ja katsoivat ihmeissään että mitä siellä takana oikein tapahtuu. :D

   Poista
 2. Hei,
  mainospala - tuonnekin voisi vinkata maksavia asiakkaita: Finnmarkin kansainväliset kirjallisuusmessut Kirkkoniemessä 29.2-4.3.2012 !
  Lisänä päiväretki Näätämöön ja kolmen päivän retki Murmanskiin.
  http://www.finnlitt.org/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kiitoksia linkistä. Mainoksia olen laitellut tuosta seinille. :D Voisi ruveta seuraamaan niiden Facebook-sivua niin tulisi uutiset kätevästi näkyviin.

   Poista
 3. Kuulostaa hieman samanlaiselta kuin oma työni :) Oletko siis hommissa paikallisessa "tourism boardissa" tai vastaavassa? En muista kyselinkö tätä jo joskus muulloinkin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kun hotellissa. Mutta paljon sielläkin kysellään noista. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :o)