lauantai 28. tammikuuta 2012

Great ball of fire

 Hyvän viikonlopun toivotukset kaikille! Täällä on kylmää ja kirkasta.


Siis en ole vain vieläkään tottunut tähän näkyyn, aivan mahtava tunne kun tulipallo putkahtaa näkyviin mäen harjan takaa. :)

Ylempänä taivaalla suihkukone Dubaista, tämän tiedon mies haki netistä ja oli tyytyväinen että oli päässyt samaan kuvaan sen koneen kanssa. :-P Miehet... Minä iloitsin että pääsin auringon kanssa samaan kuvaan! (keskellä)

Kaamoksen taittuminen on minulle vuosi vuodelta vain isompi ja ihanampi juttu. Vuosi vuodelta sen alkaminen myöskin kammottaa yhä enemmän. Kun muutin pohjoiseen, rakastin kaamosta. Olin muutenkin ihan pimeä siihen aikaan. ;) Talvella 1997-98, joka oli minulle ensimmäinen Norjassa, oli myöskin paljon upeita revontulia ainakin Tromssan alueella. En ollut koskaan ennen nähnyt revontulien villiä tanssia suoraan pääni päällä joten vajaan parin kilometrin kävelymatka kapakasta opiskelija-asuntolaan tahtoi joskus kestää aika kauan. :D

Pikkulikka lupsuttaa tyytyväisenä pieniä lenkkejä mäessä talon takana, ei sillä enää ole kiire mihinkään eikä se halua kovin kauas, mutta aina yhtä iloisena se lähtee kuitenkin ulkoilemaan.

Silmät ovat suuret ja pyöreät vaikkei niillä mitään näekään.


Ei se valoisa aika vielä kovin pitkä ole, mutta pääasia että se pitenee koko ajan. Tämä kuva on otettu varttia vaille kolme Varangin rannalta. Ei ole sentään ihan PIMEÄÄ!


4 kommenttia:

 1. Ollapa meilläkin noin talvista muulloinkin kuin kaukaa mereltä tuntureita katsellessa. Kaamoksen suhteen alkaa olla sama vika kuin sulla. Tämän talven hienot kuutamot ja revontulet sekä niiden hehkuttamisella aikaansaatu itsesuggerointi on tosin auttanut paljon. Ymmärrän hyvin lentokoneista haltioitumisen Aurinkohan näyttäytyy usein, Dubaihin lentävä kone harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta lentokoneita nyt näkee joka päivä vuoden ympäri. ;)

   Eikö teillä sitten ole oikein lunta, tosin vähän sitä on täälläkin, mutta toivottelen sinne päin vaikkapa puolitoistametriä näin aluksi.

   Poista
 2. Avletto hei, kyllä maanääriin meneviä koneita on sentään enemmän kuin aurinkoja ;-) Nyt kun ne lennättää mesisiilejä Dubain tekosaaren huippuravintoloihin ja Japaniin... Ja Lakselvistä kalaa rahtikoneilla Aasiaan niin että koko kylä resonoi!
  Taidankin trehdä noista blooggauksen;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, koneita riittää mutta aurinkoja on vain yksi.

   Tosin turistit ovat kuulemma luulleet että keskiyön aurinko on jokin ihan erityinen aurinko joka näkyy vain täällä pohjoisessa, ja uhanneet oikeustoimilla kun onkin käynyt ilmi että se on ihan sama aurinko mikä näkyy etelässäkin. ;) Siitä pitääkin joskus tehdä bloggaus....

   Poista

Kiitos kommentistasi! :o)