sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Ultra Bra palaa lavalle

Pressanvaalien toisen kierroksen ennakkoäänestyspäivä oli Kirkkoniemessä perjantaina. Ei ollut ainakaan vaikeaa saada töistä taukoa jotta pääsi raapustamaan numeron paperiin, pomot olivat hyvinkin kiinnostuneita vaaleista ja halusivat ehdottomasti että käyn äänestämässä. :)

Äänestäminen täältä käsin on siis helppoa eikä tarvitse matkustaa tunteja erilaisissa liikennevälineissä päästäkseen suorittamaan kansalaisoikeutensa. Facebookissa on ollut joitakin ulkosuomalaisten äänestyskertomuksia, ja kyllä pitää hattua nostaa niille joiden äänestysmatka on ollut pitkä, kallis ja monimutkainen. En usko että itsellä olisi tullut lähdettyä edes esimerkiksi Osloon äänestämään, ainakaan kahta kertaa, ja sinne on kuitenkin todella helppo ja nopea päästä ilmojen halki.

- Mutta silti nyt olisi mieluiten pitänyt olla Suomessa. Huomenna maanantaina nimittäin ULTRA BRA tekee comebackin Helsingin jäähallissa Pekka Haaviston tukikonsertissa!

Ultra Bra on semmoinen bändi jonka musiikkia aloin kuunnella muutettuani Norjaan. Siitä hain monet kerrat energiaa alkuaikojen Norja-tuskastumisiin. :) Ikinä en ehtinyt nähdä yhtyettä livenä. Lähinnä livekokemusta olin 2001 Korsossa jolloin he esiintyivät Ankkarockissa ja minä kuulin joitakin kappaleita suhteellisen selkeästi istuessani kummin puutarhassa. Olin lähdössä silloin junalla Iisalmeen enkä kerennyt niihin bileisiin, ja sittemminhän Ultra Bra lopetti toimintansa.

Villiviini on niitä todella harvoja kappaleita (ellei ainut) jonka kohdalla osaan vastata kysymykseen Missä kuulit tämän biisin ensimmäisen kerran. En tosin oikein ymmärrä että miksi juuri se on jäänyt mieleen, koska sillä paikalla tai tilanteella nyt ei sinällään ole juuri muistoarvoa... Istuin Eskelisen Lapinlinjojen bussissa joka lähti juuri Karigasniemestä kohti Ivaloa, ja suunnilleen tullin risteyksen kohdalla radiosta alkoi soida tuo biisi. Olin heti ihan otettu sen sanoituksesta, vaikkei levyllä olekaan mukana musiikkivideon kohtaa "Perkele! Aion juosta järveen!". ;D


No, toivottavasti on jäähallissa huomenna hyvät pirskeet!

8 kommenttia:

 1. Mulla jäi se äänestäminen, kun oli vaan se yksi päivä ja neljä tuntia sielläkin. Maikin silmälääkärissäkäynti oli myös erittäin tärkeä meno. Vaan kyllä harmittaa. Olisi ihan varmasti ollut tärkeää saada minunkin ääneni laskettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on harmi että on vaan yks päivä, niin täälläkin oli pelkästään perjantaina 4 tunnin ajan mahdollisuus äänestää. Siinä ei tarvitse kovin hirveesti tulla esteitä niin ei pääse paikalle oikeaan aikaan. :(

   Meillähän on toinen mahdollisuus käydä 60 km päässä Näätämössä äänestämässä, mutta teillä jotka olette kaukana Suomesta ei ole sellaistakaan tilaisuutta käytettävissä...

   Poista
  2. Hei,
   kun Ultra Bra on "väärässä" paikassa niin muistathan, että Finnmarkin kansainbväliset kirjallisuusfestarit ovat juuri Kirkkoniemessä 29.2-4.3 !
   Tässä ohjelma: http://www.finnlitt.org/?page_id=2540
   Tervetuloa ;-)

   Poista
 2. Eskelisen legendaarisen "Kalottiekspressin" kyydissä istuminen ja vieläpä tullin kohdalla on merkittävä muisto, varsinkin jos se sattuisi olemaan ensimmäinen kerta. Ultra Bran kuuluminen tekee myöhemmistä reissuista sellaisia. Minä pääsen aika lähelle maanantain konserttia, olen alueella ainoastaan kolme päivää tapahtuman jälkeen. Ja myöhemmin koen historialliset vaalivalvojaiset Suomen pääkaupungissa. Periferialainen on issoissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää matkaa ja oikein antoisia vaalivalvojaisia!

   Poista
 3. Innoissaan piti luonnollisesti kirjoittaa.

  VastaaPoista
 4. Ultra Bra. Ainoa bändi, jota olen oikeasti fanittanut. Kaikki levyt ja muutama keikkakin nähty. Ikimuistoisia kaikki. Upeaa musiikkia, hyviä sovituksia. Ja ennen kaikkea oikeita soittimia. Ihania muistoja, kun tuolloin 4-vuotias poikani lauloi totisena tuvan lattialla "täytyy mennä tanssitunnille..." :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe. :) No itse kuuntelin ensin Ultra Brata vähän että no enhän minä tämmöisestä musiikista tykkää... Sanoitukset oli niin älyttömiä että ihmettelin miten niitä pystyy varsinkaan livenä laulamaan ilman että pokka pettää. :D Mutta ei sille vaan mitään voinut että siitä alkoi tykätä, on se niin taidolla ja tyylillä tehtyä musaa, ja nimenomaan oikeita soittimia ja muutenkin "aitoutta".

   Poista

Kiitos kommentistasi! :o)