maanantai 31. tammikuuta 2011

Varangin Mustat lampaat :)

Ensimmäiset Euroviisu-karsinnat täällä norskeissa menivät meikäläiseltä ohi korvien, mutta lauantaina lavalla oli nessebyläinen ryhmä The Blacksheeps joka voitti (tosin hiukan eri kokoonpanolla) junioriviisut vuonna 2008. Koska mökkeilimme miehen veljen kanssa, oli päivänselvää että nessebyläisten piti katsoa näin tärkeää tapausta livenä vaikka olimme 10 km päässä sivistyksestä ilman sähköjä. 

Miehen kanssa on pidetty mökki sillä tavalla "pyhänä" paikkana että aggregaattia ei käytetä muuten kuin joidenkin työkalujen kanssa, kuten sähköisen moottorisahan. Mutta nyt tuli sitten katsottua telkkaria. 

Ainakin täällä Varangin rannalla  tämän ryhmän MGP-junior -voittokappale Oro jaska beana (= Ole hiljaa, koira) on ollut iso hitti, en tiedä muistetaanko sitä niin hyvin muualla Norjassa. Myös noiden "isojen" viisujen kilpailukappaleessa heillä on seassa muutama sana saamea. Ja muuten teksti on sekoitus norjaa ja englantia.

Viisujuontaja Per Sundnes on verrannut Nessebyn nuoria jopa Abbaan, no ehkäpä sävellyksen taso on vielä pikkuisen kaukana Waterloosta mutta niinpähän suurin osa viisuesityksistä nykyään on. :D 16-vuotias Agnete on minusta ainakin hyvä laulaja ja esiintyjä. Biisi on  muuten hänen ja kitaristityttö Emelien itse tekemä, joten täysi kunnia heille siitä! Ja suoraan finaaliin sillä päästiin.

6 kommenttia:

 1. Hauska sattuma, juuri Tuulan blogin puolelta kuuntelin toista Norjan euroviisuehdokasta ja sama teema jatkui täällä. Meillä kun telkkari ei ole niin kiva että pysyy ajankohtaisissa asioissa kärryillä näin :) Voi töissäkin jotain kommentoida...eh... :)

  VastaaPoista
 2. Piti laittaa mökkialoitukseen tuo linkki, mutta en sitten laittanut. Ja kun luin Tuulan blogista euroviisukarsinnoista niin sitten heti matkimaan ja tekemään ihan oma aloitus. :D

  VastaaPoista
 3. Mä en ole edes tajunnut että karsinnat ovat alkaneet. Mehän oltiin ihan paikan päällä katsomassa Euroviisuja kun ne Oslossa olivat.. ja ei nyt niin säväyttänyt. Mutta onpahan oltu kerran:)
  tää oli ihan menevä biisi... kun on tottunut Suomen karsintoja seuraamaan:)

  VastaaPoista
 4. Vau, minusta olis kyllä hienoa päästä kerran katsomaan Euroviisuja paikan päälle! :)) Se kuuluu mulla listaan "asioita joita haluaisin tehdä ennen kuolemaani". ;)) Olis tietenkin pitänyt mennä silloin kun ne järjestettiin Oslossa, seuraavaan kertaan saattaa mennä piiiiitkä aika...

  VastaaPoista
 5. Norjalainen poikaystäväni sattuu olemaan Emelien kaveri ja tunnen hänet sitä kautta, mahtavaa ku nuoret menestyy musiikin saralla : )

  hilsen Emmi frao Sogndal

  VastaaPoista
 6. Jep, Emmi, olen tosi iloinen Nessebyn nuorten puolesta että ovat menestyneet noin hienosti. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :o)