tiistai 26. huhtikuuta 2011

Enää vuosi

seuraavaan pääsiäiseen!

Ensi vuonna se onkin vähän aikaisemmin ettei ehkä käy näin:


Todellisuudessa Sallassa oli ihan hyvät olosuhteet niin rinteissä kuin osittain niiden ulkopuolellakin, laskemaan pääsi ihan tarpeeksi monessa mäessä ja illalla lumi kantoi koiraakin niin että pääsi hiihtämään. Ja aikaisin aamullakin pääsivät ne jotka jaksoivat nousta ylös.


Meillä oli kolmen ihmisen käytössä ihan tuommoinen sopivankokoinen kämppä jossa oli kaksi makuuhuonetta ja parvi, kolme vessaa, sauna ja kylppäri poreammeineen ym. :) Koirat onneksi sähelsivät jälleennäkemisen ilossa ja ahdistuksessa sen verran ettei tuntunut liian väljältä.

Kevään merkki Kemijärvellä pitkäperjantaina pohjoiseen päin palatessa.


Varsinaista pääsiäisviikonloppua vietimme sitten hieman alkeellisemmassa majoituksessa Nessebyn mökillä. Säät tarjosivat kyllä luksusta sielläkin, ja lisäksi latukoneen kuljettaja oli ystävällisesti vetäissyt ladun mökin nurkalta ylös kohti Máddávárria, joten kelpasipa käydä suksimassa.Eikä yhtään ainutta hiihtäjää näkyvissä lauantai-iltana! Santtu tähystelee näkyisikö mitään kiriapuja.


No siellähän niitä olisi.
Ja tuollakin.


Myöhemmin illalla oltiin mökkibileissä ja sinnekin oli joku tullut koiravaljakolla. :)


Sunnuntaina Santtu halusi lähinnä vetää mökin verannalla lonkkaa joten harjoittelin sitten kelkalla ajamista. Odotin että paikalliset kelkka jalkojen välissä syntyneet ehtivät lähteä kalareissuilleen ettei kovin moni nähnyt. :D Olen niin uuno kelkan kanssa että pelkään koko ajan sen juuttuvan pehmeään lumeen kiinni. Kuitenkin joskus pitää päästä yksinkin ajamaan koska onhan se helpompaa kun ei kukaan istu takana.


Viimeinen päivä oli Suuri Pilkkipäivä, en saanut yhtään kalaa, mies sai yhden ja se miehen veljen toinen puolisko kalasti taas järven tyhjäksi. Mutta nuotiokahvit ja makkara olikin meikäläiselle tärkein juttu. ;=)
Eikun ensi vuotta odottelemaan!

5 kommenttia:

 1. Luonto ja ihminen ne yhteen kuuluu, upean näköistä.

  VastaaPoista
 2. Upeaa tosiaan. Teilla on ollut hieno paasiainen:) Lahdetaan yhdessa opiskelemaan tota pilkkimista!

  VastaaPoista
 3. Oli kyllä ihana pääsiäinen... mutta en syönyt YHTÄÄN SUKLAAMUNAA!? :-O No, muuta suklaata kyllä...

  Pilkkiminen on siis rehellisesti sanottuna tylsintä maailmassa ;)) mutta joo, lähden kyllä jos on hyvä sää... Mutta jos kaikkien odotusten vastaisesti saisin joskus saalista niin minä en sitten tapa niitä kaloja, se on kaverin tehtävä. :D

  VastaaPoista
 4. Pilkkiminen ei siis aina oo tylsää, ei silloin kun saa kaloja :) Kun kalastaa tarpeeksi matalasta. Kalamuija THK:n mielipide on kokemusperäinen, niin. Kunhan saat paljon rautuja , rakastat pilkkimistä. Siinä voi sitäpaitsi harrastaa oheistoimintoja kun on niin lähellä rantaa ja nuotiopaikkaa, että voi välillä pistäytyä siellä jos ei kala syö.

  VastaaPoista
 5. Joskus kun on tuullut niin olen leijahiihtänyt muiden pilkkiessä, ne on niitä parhaita pilkkireissuja. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :o)