sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Jos haluu saada voi myös antaa

Suomessa oli koirankakan lisäksi kaksi puheenaihetta menossa: Ottomaattien rahankerjäys ja äänestys eduskuntavaaleissa.

Ottoon kun laittaa nyt huhtikuun aikana suomalaisen pankkikortin niin se kysyy että haluaako ottaja myös lahjoittaa euron tuollaiseen Plan Suomen kampanjaan.

Kuva: www.plan.fi
Pankissa vuoroa odotellessa kuuntelin kun vanhempi rouvashenkilö hyvin tuohtuneena selvitti ystävättärelleen, miten hän oli mennyt ihan shokkiin kun automaatti oli kysellyt tuollaisia. - Siis sehän on RYÖSTÖ! Ei mitään muuta, ihan selvä ryöstö! Ja mihin ne rahat sitten käytetään, ei varmaan mene Suomen vähäosaisille.

No ei todellakaan, se oli ihan totta.

Hetken kuluttua paikalle saapui mieshenkilö ja kävi ilmi, ettei tämä Oton ryöstöstä raivostunut rouva ollut itse edes uskaltanut laittaa korttiaan siihen, vaan oli mennyt shokkiin seuratessaan miehen nostotapahtumaa vierestä. Eikä siinä vielä kaikki. Naapuri oli kuulemma melkein saanut sydärin.

Automaatille jonottaessani taas edellä seissyt mies kääntyi hitaasti ympäri rahat saatuaan ja päivitteli epäuskoisena kun se kone kyssyy jottae euroo. No niihhän ne tekkee, vastasin ja näin että mies jäi takaviistoon odottamaan minun reaktiotani Oton ehdotteluista jotta voitaisiin jatkaa juttua aiheesta. Hän ei voinut tietää että ei se automaatti ulkomaisella Visalla nostajilta kerjustele mitään, vaan minä otin rahani saamatta sydämentykytystä ja jätin tylysti ukon odottamaan toista juttukaveria.

Minusta keräysten yhdistäminen muuhun maksutoimintaan on meille laiskoille lahjoittajille erittäin positiivinen asia, mutta älkää nyt Otto-vastaavat ikinä enää lähtekö siihen mukaan, tulee teho-osastoilla tungosta! Itse olisin lahjoittanut sen euron, mutta suomalaisen korttini kanssa kävi niin nolosti että jäi sekä antamatta että saamatta. Olen ilmeisesti onnistunut tekemään henkilökohtaisen konkurssin ilman hyväntekeväisyysjärjestöjen ryöstöjä! Norjan tilihän on ollut tyhjä jo useamman viikon ajan, joten luotolla vaan eteenpäin. :D

Kuva: www.savonsanomat.fi
Sitten ne eduskuntavaalit.

Kävin ennakkoäänestämässä heti ensimmäisenä päivänä. Nykyäänhän on kaikenlaista vaalikonetta netti pullollaan jotta me ulkosuomalaiset ja muut kelkasta pudonneet voimme löytää juuri sen oikean ehdokkaan.

Itse käytin kyllä ihan vain Googlea, mutta sitten kun olin jo äänestänyt niin kokeilin Helsingin Sanomien vaalikonetta. Kyllä se laittoi sen äänestämäni ehdokkaan  kärkisijoille. :) Oikein hyvä kone.

Mutta pääasia minun kohdallani lienee kuitenkin se, että antamani ääni on joltain toiselta pois.

3 kommenttia:

 1. Otto-vastaavat ottivat opikseen, kampanja on keskeytetty kärhämöinnin takia. Plan Suomi on luvannut pelastaa sadat suomalaiset henkilökohtaiselta konkurssilta ja palauttaa heille heidän vahingossa lahjoittamansa eurot. Kampanjasta on myös tehty useita tutkintapyyntöjä. Järkytykseen menehtyneiden määrästä ei vielä taida olla tarkkoja arvioita...
  Joskus todella nolottaa olla suomalainen :(

  VastaaPoista
 2. Oho, niinkö siinä sitten kävi. No pitäähän se euro palauttaa kansalaisen tilille, voi hellanlettas! :D Ja kai tämän tapauksen johdosta otetut nitrot korvataan myös?

  VastaaPoista
 3. Niin kävi. Jos ihan pilkulleen tarkkoja ollaan, isoja rahoja ei palauta Plan vaan Automatia, joka Otto-automaateista vastaa. Planilta se kuitenkin on pois. Kampanja ennätti tuottaa noin 250000 euroa. Suunnilleen 249700 maksettiin siis vapaaehtoisesti, mutta kun 300 pääsi vahingossa karkuun, peli tietysti pantiin poikki, sillä Suomihan tunnetusti on demokratian mallimaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :o)