maanantai 12. syyskuuta 2011

Illat pimenevät...

...piipertäjät valtaavat kaupungin.

Täällä on sopulivuosi. Sopuleita oli tosi paljon myös vuonna 2007 ainakin Varanginvuonon pohjoispuolella, mutta ne tuntuivat olevan aivan eri lajia. Ne olivat hyvin kiukkuisia. :) Hyppivät ja kiroilivat kaikille ja kaikelle.

Tällä kertaa ne ovat paljon kesympiä ja lauhkeampia. Niitä ei ole vain metsässä vaan ne valtaavat tosiaan iltaisin kaupunginkin. Pyrkivät sisään kauppoihin, hotelleihin ja ravintoloihin.

Tämäkin vain kurkisteli pelokkaan uteliaana kameraan eikä haistatellut yhtään.
Ja tietenkin niitä lojuu tiellä autojen alle liiskaantuneina ja luonnossa siellä sun täällä muista syistä maallisen vaelluksensa lopettaneena...

Turisteilta tulee monenlaista kommenttia. Eräs rouva tuli inhoten raportoimaan, että rakennuksen ulkopuolella juoksentelee kamalasti rottia. Toiset kysyvät kiinnostuneina, mitä hiiriä ne oikein ovat. Joidenkin mielestä ne ovat tosi söpöjä. Toiset vaativat että hankimme loukkuja sisäänkäynnin lähelle.

Vähän aikaa sitten usealta tutultani katosi yhtäkkiä kissa. Ne olivat poissa monta päivää, mitä ei kuulemma ollut koskaan tapahtunut. Kyllä kai ne lämpimät syysyöt olivat kissalle oikea paratiisi, kun se valkkasi sopuleita loputtomassa saalistulvassa. En sitten tiedä miten hyvin sopuli sopii kissanruuaksi. Sen on moni koiranomistaja täällä kokenut viime aikoina, että koiralle ne eivät ole hyväksi.

2 kommenttia:

  1. Sopulipostaus, jee.
    Sinne mekin olemme matkalla, sopulimaahan.Olen asunut Støssä melkein 12 vuotta ja aiemmin Kittilässä  vuoden. Silti piti odottaa viime yöhön ja Havøysundin puolilahossa laiturissa parkissa oloon sopulielämyksen saamikseksi..Laituri oli niitä täynnä. Osa hyppi mereen (tosin uivat tosi hyvin). Osa tuli laivaan.Kun tulimme laituriin ne olivat agressiivisia,  myöhemmin  just pelokkaan uteliaita.Kun olin voittanut pelkoni ja makasin paikallani katselemassa sopuliperspektiivistä , niitä oli  joka puolella.Kaunis ja söpö eläin.Saas nähdä mitä sopulibarometri näyttää Mehamnissa.

    VastaaPoista
  2. Heh, luulin että sopulit pysyttelisivät luonnossa mutta kaupunkikin siis kelpaa.... :) Meidän vuorilla olen nähnyt vain kuolleita yksilöitä. Kaverin koira tykkää, omistaja ei... 

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :o)