sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Turvallista syksyä

kaikille hirville!

Originally published on www.halge.com


Tässä on vanha video jonka parempi puolikas kuvasi marraskuussa 2006. Hirviperhe oli lähtenyt päiväkävelylle. :)


7 kommenttia:

 1. Hirvat ovat kylla uljaita elaimia, mutta kovin pelkaan tuollaisen kohtaamista autotiella. Taalla jo varoiteltiin teille ilmestyvista hirvista tanaan alkavan hirvenmetsastyksen johdosta. Viime talvena oli hirvia teilla taalla ihan julmetun paljon. Kaksi tuttavaani ajoi hirvikolarin.Onneksi molemmissa tapauksissa vain auto sai vaurioita.

  VastaaPoista
 2. Siis hirvet eika hirvat ;D.

  VastaaPoista
 3. Siinäpäs on hyvässä lihassa oleva utelias hirvilehmä vasoineen. Hirvet vaan lisääntyy  kun maastot laidunnuksen vähennyttyä pusikoituu. Mulla ei ole dramaattisia kokemuksia hirvien kohtaamisesta, porojen kyllkäkin.

  VastaaPoista
 4. Ei mullakaan ole, no yhden kerran yksi nuori hirvi oli tulossa tielle ja vaikka näinkin sen "melko ajoissa" niin silloin oli niin järkky keli tiellä että heti kun löysi jarrupolkimen niin tajusi kyllä että tästä ei sitten hyvä peri. Kenties sitä olisi onnistunut väistämään mutta ei pysähtymään. Mutta se hirvi näytti säikähtävän jarrutuksen ääntä ja kääntyi takaisin pusikkoon. :) Eli kyllä ne hirvetkin voi viime tipassa muuttaa mielensä vaikka jotkut väittää toista.

  VastaaPoista
 5. Niin, nyt saakin olla taas erityisen varovainen...

  Vähän semmoista pelon sekaista kunnioitusta tunnen muutenkin noita hirviä kohtaan, enkä olisi ehkä uskaltanut tulla ulos autosta tuossa kuten tuo minun mies teki. :D

  VastaaPoista
 6. Yhtään hirveä en ole vielä nähnyt täällä liikenteessä. Sen sijaan viime
  talvena, eräänä aamuna meidät herätti ikkunan takana kolistellut
  kaksikko.

  VastaaPoista
 7. En minäkään ole nähnyt hirveä liikenteessä pitkään aikaan. Viime syksynä kaksi hirveä suojatiellä tuolla lähempänä keskustaa, ne olivat kai vähän eksyksissä. :D Nyt en ole myöskään jatkuvasti ollut tien päällä hirvien liikkumisaikaan niin kuin joskus aiemmin jolloin tuntui että niitä oli joka paikassa....

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :o)