sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Kultaa odotellen

Ulkona on tänään aika vaihteleva sää, välillä on satanut sakeasti lunta, mutta suurimmaksi osaksi on tosi kaunis ja aurinkoinen maaliskuun päivä. Jota vietän siis tällä hetkellä sisätiloissa syöden, surffaten ja tv:tä vilkuillen!

Hauvojen kanssa kävin aamulla aurinkolenkillä. Pikkulikalla ovat juoksut alkamassa, ja se alkoi kaikkien tapojensa vastaisesta vaatia aamulla ennen kahdeksaa että tarttee päästä ulos ja vähän äkkiä.


Mies on herättänyt vanhan Arctic Catin taas henkiin ja tuonut sen kotiin, saa nyt nähdä raaskiiko hän sitä enää myydäkään pois kun se vaihteeksi taas kulkee!


Kävimme myös kelkka-ajelulla Jarfjordissa, mutta ei todellakaan vanhalla kelkalla, ei kestä meikän korvat sitä meteliä. Olihan siellä ajeltu jään yli eteenpäin heti sulan laidasta mutta meidän matkanteko lopahti tähän. Ei riitä seikkailunhalu minulla eikä onneksi myöskään miehellä pienenkään riskin ottamiseen.


Ihmeteltiin kun oli mukava sää, pikkupakkasta eikä mikään järjetön tuulikaan, ja niin vähän ihmisiä liikkeellä! Yksi hiihtäjä tuli vastaan, yksi kelkkaryhmä jossa oli ilmeisesti kelkkakorttia varten harjoittelevia nuoria, järvenrannassa kelkkansa päällä istuva tullimies (hänen työtehtävästään tässä nimenomaisessa paikassa ei kyllä oikein saatu selvyyttä, mutta varmaan hän oli tärkeällä asialla) sekä neljä koiravaljakkoa.


Missä kaikki muut?

No kotiin tullessa vasta tajuttiin, tietenkin olohuoneissaan 5-kympin hiihtoa katsomassa!

Mies lähti vuonon takaa tulleen kaverin kanssa tuonne Sandnesin fantastiseen laskettelurinteeseen ja minä käytän kauan ja hartaasti odotettua aurinkoista iltapäivää sisällä norkoilemiseen, nyt on parempi ruveta mm-ladulla tapahtumaan jotain tai lopetan norjalaisten kannustamisen! Ja se on jo aika paha, olen nimittäin hihkunut norjalaisten puolesta aika pienestä lähtien, siis huomattavasti ennen kuin minulla oli mitään aikomusta muuttaa milloinkaan Norjaan. Äitini oli silloin hiukan huolissaan tyttären henkisestä terveydestä... ;D

8 kommenttia:

 1. Jos heiaat liian voimakkaasti Kulta Petterille, niin minäkin oon huolestunut.
  Minua se natiainen on ärsyttänyt monta vuotta, ja sen hiihdot ovat olleet traumaattisia kokemuksia ;) varmaan johtuu kaverin ylivoimaisuudesta ja siitä että uskaltaa estotta sitä ylivertaisuuttaan kehua retostaa.
  Olis edes tänään epäonnistunut.

  VastaaPoista
 2. Iiik huskyja! :D Täällä tulee vastaan vaan sellaisia showpullahuskyja että oksat pois...

  VastaaPoista
 3. Luultavasti sen norskeille heiaamisen sai ja saa edelleenkin aikaan se tunnelma ladun varrella. ;D No ärsyttävähän se Northug on mutta onpahan ruåtsalaisilla jotain mitä kommentoida.

  Mila, täällä on kolme huskytarhaa tässä aika lähellä ja kaikennäköistä voi tulla vastaan. :)

  VastaaPoista
 4. Multa on mennyt tänä talvena kaikenlaiset talviurheilut ihan ohi tänä talvena, sekä katsominen että itse urheilu, kun ympärillä pyörii vain muuttolaatikoita ;P jos sitten ensi vuonna?

  VastaaPoista
 5. Heli, aika ymmärrettävää että ei siellä muuttolaatikoiden keskellä ehkä jokin viestihiihto ole ihan ylimpänä tärkeysjärjestyksessä! :D Eiköhän sitä ehdi seuraamaan ja itsekin urheilemaan vaikka sitten ensi vuonna....

  VastaaPoista
 6. No sulla on kyllä ollut hurraamista viime viikkojen kohdalla, ihan turhaa ne on sitä norjan lippua sieltä tangosta edes välillä hilanneet alas :)

  Mikä on muuten Norjassa käytäntö ja laki moottorikelkalla ajelemisesta - siis huvikäytössä? Eräs kaikkitietävä brittiystäväni (ei kuitenkaan oma mieheni) selosti että vain poromiehet voivat Norjassa kelkoilla ajella mutta en ihan niellyt tätä selitystä... :)

  VastaaPoista
 7. No, kovasti se Norjan lippu on saanut tangossa olla. :D Onneks Suomenkin lippu välillä.

  Siis kelkkareittien ulkopuolella saa ajaa kelkoilla vain poromiehet, meidän muiden pitää pysyä laillisilla, merkityillä reiteillä. Esim. täällä meidän kotona se tarkoittaa sitä että meidän pitää laittaa kelkka peräkärryyn ja ajaa autolla vajaan kilometrin matka josta päästään lailliselle kelkkareitille. Samalla kun poromiehet ajavat poroaitaa myöten oikeastaan tuossa ihan vieressä. On sanomattakin selvää että noudatamme lakia tässä asiassa ihan 100%...... ;D ;D

  VastaaPoista
 8. Heh, totta kai!! :) Kiitos selvennyksestä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :o)