tiistai 17. toukokuuta 2011

Niin kaunis on maa, niin korkea taivas


Tänä iltana moni laittaa kynttilän palamaan täällä Itä-Finnmarkussa ja ehkä muuallakin Norjassa kahden nuoren tytön muistolle. He kuolivat traagisessa onnettomuudessa Vesisaaressa viime yönä, kun nuorten auto ajautui laiturilta mereen. Toisen näistä tytöistä minäkin muistan hyvin Vesisaaren vuosiltani.

Norjan kansallispäivä on ja sen kuuluu olla täynnä iloa, naurua ja kaikenlaisessa säässä ylväästi liehuvia lippuja, siksi tuo järkyttävä tapaus tuntuu riipaisevan täällä tuttuja ja tuntemattomia tavallistakin syvemmältä.

4 kommenttia:

 1. Surullinen juttu. Lohduttavaa kuitenkin että tukiverkosto on välittömästi toiminnassa. Yhteisöllisyys kannattelee vaikeimpien ensimmäisten päivien yli.
  Auttaa ettei kukaan asianomainen joka ei halua, jää yksin.
  Varmaan russ presidentilläkin raskas tehtävä vetää muistotilaisuutta.
  Hyvä kun uutisoinnissa ei näyttänyt olevan niitä poikia syyllistävää.
  Riittävän rankkaa kokea syyllisyyttä omasta pelastumisestaan...

  VastaaPoista
 2. Mieheni oli tøissa tuon yøn ja tuo tapahtuma piti myøs lentoliikenteen kiireisena tuon yøn;( Surullista. Kauhea tapaus!

  VastaaPoista
 3. Niin oli, kyllä se synkisti juhlintaa muuallakin kuin Vesisaaressa. :( Ja olen just miettinyt niitä autossa olleita poikia erityisen paljon, ja varsinkin häntä joka oli ratin takana... Ei tuollaisesta pääse ikinä yli. ;( Ja syyttely on niin turhaa, vaikka tietysti syyt ja seuraukset pitää kaikissa tapauksissa tutkia. Tuo Vesisaaren kaia on ollut kauan paikka jossa nuoria käy iltaisin autoilla, minun mieskin kertoi pyörähdelleensä siellä aikoinaan sen verran että tiesi miten älyttömän liukas se laituri on sateen jälkeen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :o)